Van Mossel Hoortoestellen
Laan van Berendrecht 158
2352 VM Leiderdorp

T: 071-5809580
E: info@vanmosselhoortoestellen.nl

Gehoorbescherming

Het gehoor is een zintuig dat erg gevoelig is voor langdurige overbelasting. Deze overbelasting begint al bij een geluidsniveau van 80dB gedurende langere tijd.

Geluidsvolume wordt uitgedrukt in decibellen, afgekort: dB. Hoe meer decibellen, hoe meer geluid, hoe meer risico op gehoorbeschadiging. Ter illustratie: werkgevers zijn wettelijk verplicht om hun werknemers gehoorbescherming aan te bieden in een werkomgeving met een geluidsvolume vanaf 80 dB.

Maar er is nog een factor, namelijk de tijdsduur waaraan het gehoor wordt blootgesteld aan geluid. Sommige geluiden kunnen ons gehoor in minuten of zelfs seconden onherstelbaar beschadigen. Andere geluiden kunnen we langer verdragen, maar zijn niet minder funest. Hieronder ziet u hoe lang we bepaalde geluidsvolumes kunnen verdragen.

80 dB

95 dB

101 dB

8 uur

15 minuten

1,5 minuut

Het gehoor is een verfijnd en gevoelig zintuig. Tienduizenden minuscule haarcelletjes geven geluid via trillingen door aan de hersenen. Te veel geluid - en dus te veel trillingen - beschadigen deze haarcellen. Voor altijd, want ze groeien niet meer aan. Een dergelijke gehoorbeschadiging is dan ook definitief en onomkeerbaar.

Belangrijk is dus dat u uw gehoor beschermt. Elke keer dat u een piep in uw oren heeft nadat u bijv. een concert heeft bezocht betekent dat er trilhaartjes zijn beschadigd welke niet meer opnieuw aangroeien. Er is beschadiging opgetreden die zich niet herstelt.

Om uw gehoor te beschermen hebben wij verschillende soorten gehoorbeschermers.

Op maat

Universeel

Zwemdoppen

Slaapdoppen

Op maat

Indien u regelmatig gebruik maakt van gehoorbeschermers raden wij u aan op maat gemaakte gehoorbeschermers aan te schaffen. Het draagcomfort en de pasvorm is beter i.t.t universele gehoorbeschermers.

Wij maken een oorafdruk van uw oor en sturen deze op naar het laboratorium. Zij maken de gehoorbeschermer.

Wij kunnen gehoorbeschermers laten maken voor bijvoorbeeld:

  • Motorrijden
  • Klussen/bouwwerkzaamheden
  • Muziek/concertbezoek
  • Omgevingslawaai

Voor het maken van een oorafdruk voor gehoorbeschermers maken wij graag een afspraak met u.