Soorten hoortoestellen

Er zijn drie soorten hoortoestellen, namelijk achter het oor (AHO), in het oor (IHO) en de luidspreker in het oor (LIHO).

AHO

Achter het oor

De gangbare afkorting hiervoor is AHO. Een AHO hoortoestel wordt onopvallend achter het oor gedragen. Het geluid wordt via een slangetje en een oorstukje naar uw gehoorgang gebracht.

Ze zijn bij ons ook verkrijgbaar met een zogeheten 'open aanpassing' zoals op de foto afgebeeld. Dit draagt uitermate comfortabel en voorkomt een opgesloten gevoel omdat het toestel verbonden is met een soepel dun slangetje en een zachte 'eartip'. Ze zijn tegenwoordig zo klein dat ze nauwelijks opvallen.

IHO

In het oor

IHO's zijn hoortoestellen die in de gehoorgang of oorschelp geplaatst zijn. Ze corrigeren een gering tot matig gehoorverlies. U kunt ze op een zeer discrete en onopvallende manier dragen. Dit hoortoestel is echter niet voor alle typen gehoorverlies geschikt, omdat door het uiterst kleine formaat minder versterking mogelijk is.

LIHO

Luidspreker in het oor

Een bijzondere uitvoering van de hoortoestellen achter het oor is de LIHO. Hierbij zit een minuscuul klein luidsprekertje in het oor terwijl het hoortoestel achter het oor wordt gedragen. De grote voordelen hiervan zijn dat het geluid zuiverder bij het trommelvlies komt dan bij de reguliere 'achter het oor' toestellen.

Het geluid ondervindt geen weerstand meer van slangetjes en oorstukjes. Tevens is door de grote afstand tussen de microfoon en de luidspreker het oor goed open te houden zonder dat er feedback optreed, waardoor er ook een zeer groot draagcomfort wordt behaald. Via een zeer dun slangetje loopt een klein draadje naar het speakertje in de gehoorgang. Door deze constructie zien we dat de hoortoestellen achter het oor kleiner en modieuzer gemaakt kunnen worden. De luidspreker hoeft immers niet meer in het hoortoestel geplaatst te worden. LIHO hoortoestellen zijn minder geschikt voor mensen met overmatige oorsmeerproductie i.v.m. het veelvuldig verstopt raken van de luidspreker.

Van Mossel Hoortoestellen is een zelfstandig ondernemer en volledig merkonafhankelijk. Doordat wij niet gebonden zijn aan bepaalde hoortoestelmerken kunnen wij samen met u objectief zoeken naar de beste hooroplossing.