Hulpmiddelen

Naast hoortoestellen zijn er ook nog andere hulpmiddelen die u kunnen helpen om beter te horen.

TV hulpmiddelen

Met een tv hulpmiddel kunt u genieten van televisie kijken op het door u gewenste volume, terwijl de rest van het gezin het volume op een niveau kan houden wat bij hun past.

Door het plaatsten van een tv hulpmiddel bij uw tv kan u door middel van uw hoortoestel of een draadloze kin beugel direct verbinding maken met het geluid van uw tv. Het geluid is vol en natuurlijk en loopt geen vertraging op zodat het geluid perfect overeenkomt met wat u op het televisiescherm ziet. Spraakverstaanbaarheid op maat en u kunt vrij bewegen terwijl u aan het luisteren bent.

Vraagt u naar de mogelijkheden.

Hulpmiddel TV connector

Solosystemen

Voor hoortoesteldragers is solo apparatuur bedoeld voor situaties die ook nog met een hoortoestel of implantaat problematisch zijn, zoals gesprekken voeren tijdens vergaderingen, op verjaardagen, het volgen van lezingen, onderwijs enz.

Solo apparatuur brengt de bron van de spraak dichterbij. Bij solo apparatuur bevindt zich in de directe nabijheid van de spreker een microfoon en bij de luisteraar is er een ontvanger. Ook kan het signaal worden doorgegeven aan de ontvanger van een cochleair implantaat. Dit soort systemen werken draadloos en zorgen ervoor dat u zelfs in de moeilijkste situaties een goed verstaan bereikt.

Phonak Table Mic

Wek- en waarschuwingssystemen

Behalve communicatie heeft ons gehoor ook een alarmerende functie. Het waarschuwt ons voor belangrijke zaken en zelfs gevaren. Met een wek- en waarschuwingssysteem kunt u zien of voelen dat er in uw omgeving iets gebeurt, bijvoorbeeld dat er iemand aanbelt, dat de telefoon, wekker, babyfoon of het brandalarm gaat. Het maakt u bereikbaar en geeft u veiligheid. Een waarschuwingssysteem bestaat uit een zender en een ontvanger. Een zender zorgt voor signalering zoals bijvoorbeeld de deurbel. De ontvanger kan een flitslamp of een trilontvanger zijn of een combinatie hiervan.

Met een compleet systeem kunt u dus ook ’s nachts gewekt worden wanneer u uw hoortoestellen niet in heeft. Via de wekker wordt u gewaarschuwd als er bijvoorbeeld aan de deur wordt gebeld, of het rookalarm gaat. Voor bovenstaande systemen is vaak een vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor uw situatie.

Handleidingen

Hoe koppel ik mijn mobiele telefoon met mijn hoortoestellen?

Hoe kan ik Bluetooth-hoortoestellen koppelen aan mijn Android-telefoon of iPhone? Met onze tips kunt u oproepen en muziek naar uw hoortoestel sturen.

Meer informatie

Ondersteuning bij het schoonmaken en connectiviteit van uw hoortoestel

Heeft u ondersteuning nodig bij het schoonmaken van uw hoortoestel (bijvoorbeeld de oorsmeerfilter vervangen) of verbinding maken met andere apparatuur (bijv. uw telefoon of televisie)?

Meer informatie