Vergoedingen

De drempel voor een vergoeding is vanaf 2013 niet meer afhankelijk van 35 decibel (dB) gehoorverlies aan het beste oor. De voorwaarde is gewijzigd naar 35 dB gehoorverlies aan een oor, ongeacht het functioneren van het andere oor. Hiermee komen ook mensen met een eenzijdig gehoorverlies voor vergoeding in aanmerking. Voor aanvullende hulpmiddelen voor het gehoor geldt per 2013 ook het criterium van 35 dB gehoorverlies op het slechtste oor.

De keuze van het hoortoestel en de daarbij behorende vergoeding wordt bepaald aan de hand van het keuze protocol hoorzorg dat per 1 januari 2013 is ingevoerd.

Keuzeprotocol hoorzorg

Met ingang van 1-1-2013 is het keuzeprotocol hoorzorg ingevoerd door Zorgverzekeraars Nederland. De gehoortest en een speciale vragenlijst die daar onderdeel van zijn bepalen uit welke categorie u een hoortoestel mag kiezen voor adequate hulp. De hoortoestellen zijn ingedeeld in 5 categorieën: Categorie 1 is een eenvoudig hoortoestel en categorie 5 betreft een hoortoestel met meer mogelijkheden.

Geavanceerde toestellen

De meest geavanceerde hoortoestellen en toestellen in de nieuwste uitvoeringen en technieken vallen buiten de categorieën van adequate hulp die via de verzekering wordt vergoed. Het voordeel is dat u de kosten voor deze hoortoestellen wel in zijn geheel van de belasting kunt aftrekken. Dit is niet het geval wanneer u een hoortoestel binnen de categorie├źn aanschaft.  

Vergoedingen 2019

U krijgt 75% van het gecontracteerde tarief van het hoortoestel uit de betreffende categorie vergoed vanuit de basisverzekering mits een audiciensbedrijf een contract heeft met de zorgverzekeraar. 25% van de kosten van het hoortoestel betaald u zelf (niet aftrekbaar van de belasting).Indien u aanvullend verzekerd bent krijgt u mogelijk nog een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier voor meer informatie betreft de aanvullende verzekeringen.

Geen contract, wel vergoeding!!!

Van Mossel Hoortoestellen heeft in 2019 een contract met alle zorgverzekeraars behalve met Achmea en Menzis. Bent u verzekerd bij 1 van deze partijen dan heeft u meer keuzevrijheid in welk type hoortoestel u aan wenst te schaffen en krijgt u wel  een vergoeding voor uw hoortoestel. (mogelijk ook voor de geavanceerde hoortoestellen)

De precieze hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de keuze van uw hoortoestel, uw polis en uw aanvullende verzekering. Belt u ons voor meer informatie.

Voor de prijs van het hoortoestel krijgt u bij ons een A-merk hoortoestel, goede service en u heeft keuzevrijheid in verschillende merken hoortoestellen.

Klachten

Heeft u een klacht over het vergoedingensysteem van hoorhulpmiddelen?

Meld het aan de NVVS (Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden)! Zo kunnen wij samen het vergoedingssysteem verbeteren. Ga naar het meldpunt op Hoorwijzer.nl.

Klanttevredenheid

Uw mening telt! Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met Van Mossel Hoortoestellen op Hoorwijzer.nl. Geef uw mening op Hoorwijzer.nl.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met ons.